Junna

20.10.2023

Junna haluaa uudistaa musiikkikulttuuria Oulusta käsin

Elektronista musiikkia kansanmusiikkiin nerokkaasti yhdistelevä Junna haluaa musiikkialan kehittyvän myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella, ja pysyykin siksi Oulussa mahdollisimman pitkään.

Haaraojan taitava laulu ja viulunsoitto yhdistettynä Seppäsen koskettimiin ja poikkeuksellisen näppäriin sanoituksiin ihastuttavat nykyään festareilla ja klubeilla Kuva: Riika Lantto

- Minulla oli lapsena sellainen oma mielensisäinen maailma, jonka nimi oli nako-nako. Sinne pääsi, kun laittoi silmät ristiin ja heilui ympäriinsä. Siellä maailmassa kuului C-kasetin nitinää, puheenpätkiä ja ehkä jotain musiikkiakin.

Näin kertoo Anna Haaraoja, joka on nykyisin toinen puolikas Junna-yhtyettä. Yhtyeessä Haaraoja laulaa ja soittaa viulua, kun taas toisen puolikkaan muodostava Juha Seppänen pitää hyppysissään musiikin elektropuolta. C-kasetin nitinää ei enää kuulu, mutta muuten voidaan sanoa, että Junna vie kuulijansa mielensisäisiin maailmoihin, joihin varmaan itse kukin toisinaan kaipaa. Yhdessä kaksikko nimittäin luo musiikkimaailmaan jotain täysin uutta ja kihelmöivää. Junnan musiikki yhdistelee kansanmusiikkia ja elektronista musiikkia tavalla, joka iskostuu kuulijan aisteihin heti, eikä enää päästä otteestaan. Haaraojan taitava laulu ja viulunsoitto yhdistettynä Seppäsen koskettimiin ja poikkeuksellisen näppäriin sanoituksiin ihastuttavat nykyään festareilla ja klubeilla.

- Suosikkipaikkoja ovat ne, joissa on bassoa, valoa ja tanssia. Kaikkea ylitsevuotavasti! Seppänen kuvailee keikkapaikkoja, joissa mieluiten esiintyy.

- Minun suosikkikeikkojani ovat sellaiset keikat, joissa ihmiset saavat tulla tanssimaan. Minusta on ihanaa juhlia yhdessä yleisön kanssa, Haaraoja täydentää listaa omalta osaltaan.

Junna esiintyy toisinaan myös tanssijoiden kanssa. Tanssijat villitsivät yleisön Taikasaari-festivaalin catwalkilla elokuussa 2023. Kuva Riika Lantto.

Yhdessä tekeminen ja suuret tavoitteet motivoivat

Molemmat Junnan jäsenet kokevat hyvin tärkeäksi tehdä musiikkia ja taidetta nimenomaan kokeillen yhdessä muiden kanssa. Muiden energiat ja tarinat sytyttävät. Duo keikkaileekin paljon myös yhdessä tanssijoiden kanssa, mikä tekee esiintymisestä aina astetta kokonaisvaltaisemman elämyksen yleisölle.

Tulevaisuuden haaveissa on matkustella ja keikkailla laajemminkin, nähdä ja kokea paljon asioita ja esiintyä aina vaan uusien ihmisten kanssa ja uusilla lavoilla. Nouseekin kysymys, voisiko Junnaa nähdä jonain päivänä kansainvälisillä lavoilla edustamassa Suomea ja pohjoissuomalaisuutta?

- Tahtoisin kuulla kansanmusiikkia klubeilla! Haaraoja innostuu nopeasti kysyttäessä alan kehityksestä.

Seppänen kokee osittain tekevänsä elämänsä turhan vaikeaksi asuessaan ja tehdessään musiikkia Helsingin ulkopuolella. Hän kuitenkin haluaa edelleen asua ja luoda kulttuuria Oulussa.

- Haluan nähdä alani kehittyvän niin, että kaikki ei tapahdu Etelä-Suomessa. Ehkä voin auttaa asiaa siten, että tapahdun itse täällä Pohjois-Suomessa.

Junnan seikkailuja voi seurata Instagramissa @junnawave. Haluatko Junnan esiintymään tapahtumaasi tai tilaisuuteesi? Vastaamme mielellämme keikkatiedusteluihin sähköpostilla myynti @ feelthis.fi.