Primal Flame

20.10.2023

Tavallinen tauti muutti kaiken - nyt pohjoissuomalainen tulitaiteilija tähtää jo kansainvälisille esiintymisareenoille 

Luovuus on aina ollut osa Veikko Mikkosen eli tulitaiteilija Primal Flamen elämää.

- "Haluan aina toteuttaa jotain uutta ja ennennäkemätöntä."

Tuli on aina kiehtonut Veikko Mikkosta. Ensimmäinen varsinainen kokeilu tulimanipulaatiosta tapahtui vuonna 2018

Primal Flame eli oikealta nimeltään Veikko Mikkonen, on tällä hetkellä kovassa nousukiidossa oleva esiintyvä tulitaiteilija, jonka keikkoja tiedustellaan niin yleisötapahtumiin kuin suurten yritysorganisaatioiden yksityisjuhliin. Vielä muutama vuosi sitten tilanne ei kuitenkaan ollut vielä näin.

- Taisipa olla vuosi 2018, kun makasin mahataudissa ja katselin Youtubesta videoita summamutikassa, kun silmiin osui opetusvideo tulenpuhalluksesta. Näytti helpolta ja hauskalta ja päätin kokeilla heti kun paranen. Tähän väliin on pakko todeta, että tämä oli typerin mahdollinen tapa toimia, Mikkonen lisää päätään pyöritellen.

- Löysin videoita myös tulennielennästä ja silloin innostuin tosissani. Parannuttuani sitten pyörittelin hamppunarua syömäpuikon ympäri ja hiippailin metsään testaamaan. Tästä taitaa vielä löytyä oikein kuvamateriaaliakin.

Tuo päivä oli käänteentekevä Mikkosen elämässä. Youtuben opetusvideot ovat saaneet tehdä tilaa oikeille opettajille Mikkosen hakiessa oppia maailman huipuilta kuten Tom Makinsonilta ja Shade Flamewaterilta.

Tulennielentä on vielä niin harvinaista Suomessa, että moni ei tiedä sitä olevan saatavilla vaikka juhlan ohjelmanumeroksi tai kiertelevänä lähitaiteena yleisön sekaan. Veikko Mikkonen eli Primal Flame on harvinainen esiintyjä tämän suhteen. Kuva: Riika Lantto Taikasaari-festivaalilla elokuussa 2023.

Luovuus on aina kulkenut mukana

Jo ennen tulitaiteeseen tutustumista Mikkonen toimi aina luovien harrastusten parissa. Nuori artisti aloitti uransa 10-vuotiaan tarttumalla bassoon, koska kukaan muu bändissä ei halunnut sitä soittaa. Basso vaihtui lopulta kitaraan 15 vuoden iässä, ja periksiantamattoman harjoittelun myötä alkoi syntymään omaa musiikkia. Urakehitys kitaristina pysähtyi kuitenkin pysyvää hermovammaan.

- Luovuus on aina ollut minulle eteenpäin vievä vahvuus, ja tämäkin päivänä tuntuu vieraalta vain toistaa samaa mitä muut ovat tehneet. Haluan aina toteuttaa jotain uutta ja ennennäkemätöntä.

Mikkonen onkin loputtoman nälkäinen kokeiluissaan luovuuden äärellä. Tätä kuvastaa hyvin se, että tulitaiteen ja musiikin lisäksi Mikkonen on ehtinyt myös kirjallisen taiteen pariin. Hänen näppäimistöltään on nimittäin syntynyt fantasiatrilogia Maailmanrumpu.

Kysyttäessä mikä pelottaa, tulen kanssa toimivalla Mikkosella on hyvin konkreettinen vastaus.

- Tulen kanssa puljatessa on aina vakavan vamman tai kuoleman riski olemassa, ja ehkä se onkin olennainen osa esitystä.

- Käytännössä eniten pelottaa virheet ja vähän väliä tappelen ajatuksen kanssa, että onkohan tämä nyt kyllin näyttävää ja pitkästyyköhän yleisö nyt.

Mikkonen pyrkiikin määrätietoisesti kehittämään osaamistaan ja esitystensä vaikuttavuutta. Tavoite on olla jonain päivänä kyllin taitava kansainvälisille esiintymislavoille. Tullaanko Oulun oma tulitaiteen edelläkävijä näkemään vielä jakamassa lava maailmanluokan tähtien kanssa tai mukana suurissa mainoskampanjoissa tai musiikkivideoilla?


Mikkonen viihtyy myös esiintymislavoilla joko yksin tai muiden artistien kanssa. Kuva: Riika Lantto

Veikon eli Primal Flamen edesottamuksia voi seurata Instagramissa @primalflame. Haluatko Primal Flamen esiintymään juhliisi? Keikkatiedusteluissa vastaamme mielellämme kyselyihin sähköpostilla myynti @ feelthis.fi 

Aihesanat: Tulitaide, tulitaiteilija, tulennielentä, tuliesitys, tulishow, tapahtumat, esiintyjä. kiertelevä tulitaiteilija, lähitulitaide, tulitaide oulu, tuliesitys oulu, tulennielentä oulu, tulennielijä oulu, tulishow oulu, tulitaiteilija oulu.